و ناگهان یک کنسرتِ فرضی

اجرای گروه موسیقی پرستو احمدی شامل گیتار الکتریک، پیانو، و خوانندگی در یک کاروانسرای تاریخی

پرستو احمدی، خواننده جوان ایرانی، به‌تازگی کنسرتی را در یکی از کاروانسراهای تاریخی ایران برگزار کرد که به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری و اجرای تک‌خوانی، واکنش‌های گسترده‌ای را در پی داشت. این اجرا که به صورت آنلاین منتشر شد، به سرعت در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها بازتاب یافت.

پس از انتشار ویدئوی این کنسرت، گزارش‌هایی مبنی بر بازداشت پرستو احمدی و دو نوازنده همراه او، احسان بیرق‌دار (نوازنده پیانو) و سهیل فقیه‌نصیری (نوازنده گیتار الکتریک)، منتشر شد. بر اساس گزارش‌ها، خانم احمدی در استان مازندران و آقایان بیرق‌دار و فقیه‌نصیری در آموزشگاه موسیقی خود در تهران بازداشت شدند. وکیل پرستو احمدی، میلاد پناهی‌پور، تأیید کرد که موکلش و دو نوازنده همراه او آزاد شده‌اند و برای همه آن‌ها پرونده قضایی تشکیل شده است.

این کنسرت که در کاروانسرای دیر گچین، واقع در ۸۰ کیلومتری قم، برگزار شد، با ابهاماتی همراه بود. برخی از تحلیل‌گران به نحوه دسترسی به این مکان تاریخی، انتقال تجهیزات و شرایط جوی سرد منطقه در زمان اجرا اشاره کرده و سؤالاتی را مطرح کرده‌اند.

اجرای زنده پرستو احمدی به همراه نوازندگی پیانو در کاروانسرای دیر گچین

درباره پرستو احمدی و نوازندگان

پرستو احمدی متولد فروردین ۱۳۷۶ در نوشهر است و فارغ‌التحصیل رشته کارگردانی از دانشگاه سوره می‌باشد. او با اجرای قطعه «از خون جوانان وطن» عارف قزوینی در جریان اعتراضات ۱۴۰۱ به شهرت رسید.

احسان بیرق‌دار، نوازنده پیانو و کلارینت، فارغ‌التحصیل دانشگاه سوره و دانشگاه هنر است و با مرکز موسیقی صداوسیما همکاری داشته است. سهیل فقیه‌نصیری، نوازنده گیتار، فارغ‌التحصیل دانشگاه هنر و مدیر آموزشگاه موسیقی گشتاسب می‌باشد.

واکنش‌ها و تحلیل‌ها

این رویداد بحث‌های گسترده‌ای را در مورد محدودیت‌های هنری و حقوق زنان در ایران برانگیخته است. برخی از تحلیل‌گران این اقدام را نوعی نافرمانی مدنی و تلاش برای تغییر وضعیت موجود در جامعه ایران تلقی کرده‌اند.